СТАТТІ

Українські клуби залишаються аутсайдерами своїх груп Ліги чемпіонів

Двоє представників українського чемпіонату в Лізі чемпіонів – «Динамо» та «Шахтар», поки що не вражають вболівальників чудовими результатами.

Чемпіон України – київське «Динамо», яке потрапило до групи «Е» разом з німецькою «Баварією», іспанською «Барселоною» та португальською «Бенфікою», наразі посідає третю сходинку у своєму квартеті. Кияни, яких тренує досвідчений румун Мірча Луческу, набрали одне очко у домашній дуелі з «Бенфікою» (0:0), за яку до речі виступає львів’янин Роман Яремчук, і після розгромної поразки від «Баварії» у другому турі (0:5) мають лише одне очко в активі.

Цікаво, що у спину українській команді дихає «Барселона», яка поки що не змогла набрати жодного очка у перших двох турах ЛЧ, ба більше – голів «Синьо-гранатові» також ще у ворота суперників не забивали. Втім, незважаючи на це, саме каталонці, на думку беттинг-експертів, поки що посідають більше високе місце у рейтингу шансів на вихід до плей-офф турніру, аніж «Динамо». Якщо звернути увагу на котирування, які можна знайти за допомогою зручного додатку компанії Ggbet, то шанси «Барси» на фініш в дуеті кращих команд квартету наразі дорівнюють 41% вірогідності. Тоді як у киян всього лише 8% шансів на успіх.

Не краща ситуація в групі у «Шахтаря», якому в квартеті «D» дісталися у суперники іспанський «Реал», італійський «Інтер» та скромний молдавський «Шериф». Втім, скромність клубу з Придністров’я виявилася дуже перебільшеною до старту Ліги чемпіонів, і команда, яку тренує український фахівець вже встигла наробити галасу в футбольній Європі, спершу шокувавши вдома «Шахтар» з рахунком 2:0, а потім – обігравши в Мадриді сам «Реал» з результатом 2:1!

Такі результати «Шерифа» відкинули віце-чемпіона України на останню сходинку в групі та в рейтингу вірогідності виходу з групи до плей-офф. Зараз беттинг-аналітики оцінюють шанси «Шахтаря» на потрапляння до 16-ти кращих учасників турніру у 11%. Для порівняння – «Шерифу» відводять 31% шансів, «Інтеру» – 63%, а «Реалу» – взагалі 91%.

Покращити своє турнірне становище представники України в Лізі чемпіонів зможуть вже у третьому турі групової стадії, коли «Шахтар» зіграє 19 жовтня вдома з мадридським «Реалом», і «Динамо» наступного дня доведеться протистояти розлюченій «Барселоні» на полі знаменитого стадіону «Камп Ноу».

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com