СТАТТІ

Догляд за бородою: що потрібно знати

Минули часи, коли чоловіки мало уваги приділяли бороді. Зазвичай вони просто голилися. Сучасні мужчини стали вимогливішими до свого зовнішнього вигляду і бороді також приділяють максимум уваги, адже це символ не лише мужності, а й стилю. 

Оскільки таких чоловіків стає все більше, то з'явилася потреба в спеціальній косметиці для бороди, яка представлена на українському ринку різними виробниками та видами. Це можуть бути:

  • олійки — вони зволожують волосся, роблять його слухнянішим та легшим у догляді;
  • бальзами та кондиціонери — косметичні засоби, які допомагають зробити бороду м'якою;
  • маски — вони очищають та живлять шкіру, запобігаючи появі подразнень та лущення.
  • гелі — сприяють легкому розчісуванню, розгладжуванню та усувають заплутування;
  • шампуні — очищають волосся, живлять шкіру, підтримують чистоту бороди;
  • засоби після гоління — запобігають подразненню та освіжають втомлену шкіру;
  • віск — використовується для фіксації волосся та надання йому потрібної форми.

Це базові косметичні засоби, які допоможуть зробити бороду стильною та доглянутою. Але кожна людина унікальна, тому, вибираючи косметичні засоби, варто звертати увагу на власні потреби.

Послідовність застосування доглядових засобів

Купити доглядову косметику — половина справи, потрібно знати, як правильно її застосовувати. Спочатку спеціалісти рекомендують очистити бороду за допомогою шампуню. Далі треба нанести кондиціонер і потримати його згідно з інструкцією (зазвичай дві чи три хвилини), а потім змити теплою водою. За цей час волосся вбере всі корисні компоненти, стане м’яким та слухняним. Після цього потрібно злегка вологе волосся змастити олійкою й почекати кілька хвилин, щоб борода її увібрала.

Зверніть увагу! Для цієї процедури достатньо пари крапель засобу, інакше борода буде дуже жирною.

Останній етап — укладання. Для цього можна використовувати гребінець або спеціальну щітку. Вони допоможуть волоскам зайняти своє місце й надати бороді потрібну форму.

Чи потрібно бороду сушити

Все залежить від ситуації. Якщо терміново треба виходити з дому, то можна користуватися феном, але не варто це робити регулярно. Фен сприяє пересушуванню шкіри, у результаті чого можуть виникнути різні проблеми. Якщо ви все ж таки користуєтеся приладом, обдувайте бороду знизу вгору, використовуючи при цьому гребінець. Після сушки обов’язково використовуйте олійку або бальзам.

Краще, щоб волосся висохло природним способом. Також можна використовувати м’який рушник. Він гарно вбирає вологу, і борода швидко сохне.

Доглядати за бородою нескладно, але цей процес потребує регулярності та терпіння. Використовуйте якісні косметичні засоби та користуйтеся порадами від професіоналів, тоді ваш зовнішній вигляд буде бездоганним. Якщо ви не маєте досвіду, краще звернутися в барбершоп.

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com