СТАТТІ

Вміння розпоряджатися власним капіталом - запорука успіху

Існує безліч порад та підходів до управління особистим капіталом і його накопиченням. Управління особистими фінансами включає в себе контроль над: доходами, витратами, заощадженнями, інвестиціями та власним майном. Для того, щоб мати певні статки, необов'язково вести власний бізнес чи займати високу посаду - потрібно лише навчитись вміло й доцільно розпоряджатися існуючим заробітком та постійно шукати шляхи вдосконалення своєї системи управління капіталом. Тож, розглянемо декілька важливих складових розумного поводження з грошовими надходженнями.

1.Моніторинг та облік надходжень/витрат

Перш за все, Ви повинні взяти на себе відповідальність за свій поточний фінансовий стан. Тому, привчіть себе завжди знати, скільки саме ви заробляєте та, які суми і на що витрачаєте. Зараз існує безліч мобільних додатків та інших цифрових інструментів для контролю витрат як однієї особи, так і для ведення сімейного бюджету. Детально прорахуйте суму бажаного капіталу та час для його накопичення.

Також, варто завжди контролювати і планувати свої витрати. Перед початком кожного періоду (тиждень, місяць, рік - як вам зручно), одразу визначте, які витрати є необхідними й обов'язковими. Це забезпечить вам більш повне розуміння, скільки грошей вам потрібно й, яку суму можна виділити на бажані витрати чи інвестиції. Метою фінансового планування є забезпечення фінансової незалежності родини.

2.Економія та заощадження

Намагайтесь ставитися до своїх коштів бережливо: не завжди висока ціна означає високу якість. Будьте більш обачливі, цікавтеся акційними пропозиціями великих магазинів чи торгівельних онлайн-платформ. У разі вивільнення коштів - не поспішайте одразу їх витрачати. Навчіться накопичувати й приймати виважені рішення щодо розподілу й витрачання грошей. Ідеальним буде відкладати кожен місяць від 10 до 20 відсотків доходів сім'ї. Це - важливі та необхідні звички для дорослої та самостійної людини, котра прагне навчитись фінансової грамотності.

3.Почніть створювати власний повноцінний капітал

Під капіталом мається на увазі створення додаткових, зазвичай пасивних джерел отримання доходу, що збільшує сімейний бюджет. Одним з найбільш поширених джерел пасивного доходу є інвестиції. Але, до інвестування необхідно дуже ретельно готуватись та вивчати інформацію, адже це дуже великий ризик, й, нерідко, ситуація на фондовому ринку може вщент зруйнувати інвестиційний портфель вкладника.

Якщо Ви впевнені у своїх знаннях й готові постійно вчитися та отримувати реальний досвід - використовуйте перевірений та зрозумілий фінансовий продукт. Наприклад, законним та доступним варіантом є торгівля бінарними опціонами. Розібратися й навчитися працювати з опціонами вам допоможе сучасна й надійна платформа www.binaryoptions.com.

Пам'ятайте, що ваші дії повинні бути системними й обґрунтованими. Складіть план, за яким ви поступово будете формувати свій інвестиційний портфель й проводити його ретельний аналіз. Також, важливо визначити, якою сумою коштів Ви готові ризикнути: на варто вкладати в акції та опціони все, що є. Існують й інші джерела пасивного доходу. Наприклад, майно, яке можна здавати в оренду: авто, земельна ділянка, житлове приміщення чи будівлі іншого призначення. Намагайтесь використовувати відразу декілька інвестиційних інструментів.

4.Безпека - понад усе

  • Не зберігайте усі накопичення в одному місці! По можливості, радимо інвестувати у декілька джерел майбутнього пасивного доходу: акції, нерухомість, депозит та ін. Це зменшить ризик та збільшить надходження, за рахунок диверсифікації.
  • Завжди перевіряйте наявність ліцензій у банківських установ та брокерських компаній. Не надсилайте гроші незнайомцям, котрі обіцяють вкласти їх у фондовий ринок та примножити ваш капітал. Не варто діяти емоційно!
  • Не кладіть усі кошти на один банківський рахунок: розподіліть суму й зробіть додатковий депозит, чи додаткову картку.
  • Не тримайте усі накопичення в одній валюті: частину варто перевести у євро, долар чи іншу стійку валюту.
  • Ні в якому разі не беріть кредити та не позичайте гроші у рідних, задля того, щоб їх інвестувати!
  • Подбайте про страхування майна та здоров'я членів вашої родини. Це суттєво знизить ризик непердбачуваних витрат.

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com