СТАТТІ

Дизайнерські радіатори в інтер'єрі

Дизайнерські пошуки нових підходів до інтер’єру стосуються всіх елементів. В тренді батареї для опалення з незвичайним дизайном. Вони допомагають досягти комфортного мікроклімату та мають цікавий зовнішній вигляд.

Батареї опалення

Нестандартні батареї не лише безпосередньо підтримують температурний режим у просторі. Вони стали повноцінним елементом декору. Така опалювальна техніка створена для оформлення квартири, будинку, офісу.

Дизайнерські батареї мають ряд переваг:

  1. надають великий вибір форм та кольорів;
  2. мають додаткові функції (сушки для рушників, полиці, лавки);
  3. можуть приховувати місця з’єднань комунікацій, естетичні недоліки.

Дизайнерський радіатор в інтер'єрі — засіб для зонування простору. Високі «колони» візуально роблять стелю вищою, низькі — розширюють вузьке приміщення.

Зонування можна зробити, використовуючи особливості кольорової гами. Прилади з білою передньою панеллю на білій стіні залишаються непомітними. Яскраві радіатори виступають контрастними акцентами.

Нестандартні вироби відрізняє вища вартість. Вони ефектно виглядають, але можуть потребувати додаткових комунікацій. Обираючи обладнання, слід керуватися технічними характеристиками, конструктивними особливостями.

Конструкції декоративних радіаторів

Конструктивно дизайнерські батареї бувають панельні, трубчасті або секційні.

  • Панельні радіатори — плоскі, компактні, складаються з однієї або кількох панелей-пластин з ребрами та без них. Моделі панельного типу з ребрами краще віддають тепло.
  • Трубчасті — нерозбірні прилади, зварені з металевих трубок. Надійні, безпечні, з високою тепловіддачею. Стійкі до тиску в системі багатоквартирних будинків. Часто виготовляються у вигляді рушникосушок.
  • Секційні — секції чи набори, з’єднані за допомогою різьбових вставок або прокладок.

Існують конвектори — моделі, що не потребують підключення до систем з теплоносієм.

Радіатори різнить спосіб монтажу — нижній, діагональний, боковий. Спосіб залежить від розташування трубопроводу та естетичних міркувань.

Різноманітність радіаторів опалення

Існують різні категорії сучасних опалювальних пристроїв. Насамперед вони відрізняються за матеріалом створення. Для створення приладів використовуються:

  • Сталь. Радіатори з нержавіючої сталі доступні, прості в монтажу. Сталеві вироби підходять для приватних будинків, громадських закладів. Служать 20 років.
  • Алюміній. Алюмінієві батареї служать 10-25 років, підходять автономному опаленню.
  • Біметал. На ринку зустрічаються поєднання алюмінію, сталі, міді. Універсальні, мають добрі теплопровідні властивості, служать 30 років.
  • Чавун. Ці дизайнерські моделі є надійними джерелами тепла 50 років.

Чавунні батареї підходять до інтер’єру в класичному стилі чи ретро. Інші матеріали органічні в стилях лофт, еко, хай-тек, мінімалізм, модерн.

Батареї розташовуються в різних місцях. Подовжені вертикальні — на стіні без вікон, вузькі горизонтальні — під вікнами. Лавки, сушарки — оптимальні рішення підвищення функціоналу невеликого приміщення.

Виробники дизайн-радіаторів опалення

Пропонуємо широкий ассортимент топових світових брендів-виробників дизайнерських радіаторів. В Україні представлені компанії Vasco, Zehnder, IRSAP, Radson, Instal Projekt, Stelrad. Розмаїття дизайну та функціоналу дозволяє знайти варіант, який підійде вам. Наші спеціалісти радо в цьому допоможуть.

У нас можна замовити брендові дизайнерські радіатори за приємну ціну. Доставка здійснюється швидко, по всій Україні.

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com