СТАТТІ

Кадрове агентство — помічник якісного підбору

Багато компаній звертаються за допомогою до кадрових агенцій. Відсутність власного структурного підрозділу, бажання якнайшвидше закрити кадрове питання — для кожного роботодавця є свої нюанси в такій співпраці. Фахівці оптимізують процес найму, працюють у стислий термін, підбирають кандидатів за озвученим профілем. Рекрутингові агенції працюють із компаніями разово, на постійній основі.

Схема роботи

Процес найму — важлива, відповідальна частина функціонування компанії. Як розробники детально тестують роботу ельслотс для високої якості гри, так і рекрутери перетворюють роботу на налагоджений механізм. Спочатку схема рекрутингового агентства із замовником виглядає так:

  • обговорення вакансії (вакансій);
  • обговорення профілю кандидата для цільового підбору;
  • холодний пошук, робота з теплою базою (відгуками кандидатів) на сайтах роботи;
  • первинне інтерв'ювання, відправка попередньо схвалених рекрутером резюме замовнику;
  • підтримка зворотного зв'язку зі схваленими кандидатами;
  • зворотний зв'язок із замовником;
  • відправка фінальної пропозиції щодо роботи фінальному кандидату;
  • погодження періоду працевлаштування та контроль виходу кандидата на нове місце.

Рекрутингова агенція працює з різними напрямками. Активно відкриваються вузькопрофільні компанії, які підбирають кандидатів для роботи в IT-сфері, інших напрямках. Оплата послуг рекрутера відбувається за фактом старту роботи кандидата або після проходження випробувального терміну умови обумовлюються до укладення договору на надання послуг.

Переваги та недоліки кадрових агенцій

Розглядаючи співпрацю із зовнішніми фахівцями (рекрутерами), оцініть ефективність, переваги їхньої роботи для компанії. Врахуйте можливі недоліки.

Переваги:

  1. Експертність. Рекрутери працюють у одному напрямі, не витрачають час сторонні завдання, опрацювання питань адаптації персоналу після виходу. Рекрутери знають перспективність підбору на різних майданчиках, працюють із найбільш перспективними напрямками.
  2. Швидкість виконання завдання. Оплата рекрутера залежить від кількості закритих вакансій. Спеціаліст працює якісно, оперативно, оцінює кандидатів, виділяє відповідних претендентів на заявлені посади.
  3. Результат. Замовник та виконавець перед початком роботи прописують умови у договорі. Там встановлені терміни початку відбору від старту до виходу людини на роботу. В окремих випадках рекрутер зобов'язується знайти заміну фахівця, який не пройшов стажування без додаткової оплати.

Якщо розглядати мінуси рекрутингових агентств, клієнти виділяють незнання специфіки компанії. Фахівець підбирає персонал, спираючись на загальні дані про вакансію, профіль кандидата. Через це низка кандидатів відсівають під час особистої зустрічі. Деякі недоліки відносять вартість підбору. Ціна роботи спеціаліста виправдана — він витрачає час, ресурси спеціалізованих майданчиків (оплачуючи квоти на пошук релевантного резюме). За потреби точкового підбору вигідніше провести підбір самостійно.

Рекрутингові компанії працюють у сфері виробництва, промисловості, вузьких напрямів діяльності. Співпраця з досвідченими рекрутерами заощаджує час, ресурси підприємства, дозволяючи швидко, якісно розв'язувати кадрове питання.

 

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com