СТАТТІ

Як заощадити на страхуванні авто за кордоном: 4 поради

Страхування авто за кордоном — обов’язкова процедура. Якщо під час перевірки у країнах Європи у вас його не знайдуть — вам може загрожувати штраф до 1 000 євро або навіть ув’язнення до 6 місяців.

Хороша новина — в порівнянні з страхуванням автомобіля за кордоном, “зеленка” в Україні коштує зовсім недорого. І є ще декілька способів, щоб зробити її вартість ще дешевшою. Далі ми дамо чотири поради, як максимально знизити вартість страхування авто за кордоном, щоб воно ще й не втратила у якості.

Порада 1: купуйте поліс на кількість днів, які безпосередньо перебуватимете за кордоном

Часта помилка водіїв, які їдуть на власному авто за кордон — оформити зелену картку з початку дати поїздки, не враховуючи ту кількість годин/днів, які ви будете рухатися по Україні. Це додаткові кошти, які ніяк не виправдовують себе: зелена картка на території України не діє. 

Тому радимо порахувати термін, який ви будете перебувати безпосередньо в іншій країні/країнах, та придбати зелену картку на цей час.

Порада 2: користуйтесь програмами лояльності

Хоча з 1 січня 2023 року Нацбанк і заборонив надавати знижки на зелену картку, сайти-агрегатори знаходять інші шляхи порадувати своїх клієнтів. Так, вартість “зеленки” у всіх страхових компаніях і на всіх сайтах абсолютно однакова. Однак ви можете отримати додаткову вигоду від невеликих призів. 

Наприклад, ви можете купити зелену карту на Finance.ua  та отримати бонус. Цей сайт разом з партнерами створив програму лояльності з подарунками на суму до 2 000 грн до кожного страхового полісу.

Деталі можете дізнатися тут:
https://finance.ua/ua/insurance/greencard

Порада 3: подовжуйте зелену картку в Україні, навіть перебуваючи за кордоном

Страхування в інших країнах коштує набагато дорожче. Так, вартість зеленої картки в Україні на 1 рік приблизно 200 євро, тоді як річний поліс автоцивілки в Польщі коштуватиме близько 400 євро, а в Німеччині — від 900 євро. Також важливим плюсом є те, що зелена картка покриває всі країни Європи і, у разі потреби, ви можете поїхати до іншої країни без додаткових витрат.

Ви можете оформити зелену картку онлайн, навіть перебуваючи за кордоном.

Порада 4: оформлюйте зелену картку заздалегідь

Якщо ви дізнаєтесь, що поїдете за кордон на власному авто завчасно, рекомендуємо одраз ж і придбати страхування. Так, ціна даного полісу прив’язана до курсу євро, тому її вартість зростає відповідно коливанням. Так, зеленка в Україні з 2022 року вже подорожчала на 26%.

Тому, з метою заощадження на потенційному здорожчанні, краще подбати про наявність полісу заздалегідь.

 

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com