СТАТТІ

ТОП покупок, щоб комфортно пережити відключення світла

Українські енергетики дуже обережні в своїх прогнозах. Очікується, що потепління трохи розвантажить енергосистему. Проте, проблеми з відключеннями продовжаться - адже обладнання залишається пошкодженим, а обстріли нікуди не ділися. Також енергетики наголошують, що з настанням тепла почнеться проведення планових ремонтів, які також вплинуть на енергопостачання.

Отже, якщо ви ще не потурбувалися про свій комфорт без світла - саме час. Ажіотаж вже дещо спав, тож ціни на корисні гаджети знизилися. Представляємо ТОП покупок, котрі допоможуть працювати, дивитися серіали, грати в азартні ігри і просто жити з комфортом за тимчасової відсутності електрики.

Найкорисніші гаджети

В першу чергу, варто потурбуватися про енергонезалежність та достатнє освітлення. На початку 2023-го ціни на подібну продукцію помітно знизилися. Це пов'язано з тим, що перший попит “на зараз” вже задоволено. Тож, якщо ви відкладали покупку на потім - час про неї згадати. Комфортний побут сильно спрощує психологічний стан, про який варто зараз потурбуватися.

Павербанк.

В продажу зараз достатньо моделей різного типу, що підходять для зарядки смартфонів, USB-світильників і навіть ноутбуків. Ціни на павербанки знизились майже на чверть, порівняно з кінцем минулого року. Тож можна і вибрати підходящу модель, і зекономити. Все одно, павербанк ще довго залишатиметься вам в нагоді. Портативна сонячна батарея, павербанк з сонячною батареєю.

Попереду нас чекає весна - потепління, сонечко. Тобто, можна очікувати ажіотажу на найдешевші сонячні батареї - ті, які можна вивісити на балконі чи навіть у вікні. Якщо ви думаєте у цьому напрямку - рекомендуємо придбати батарею до того, як почнуть купувати всі. Безперебійник (пристрій безперебійного живлення, UPS)

Якщо у вас компьютер - це просто покупка першої необхідності. Світло частенько відключають на 10-15-30 хвилин раніше, ніж вказано за графіком. Не говорячи вже про аварійні вимкнення. Різкі перепади електроенергії - те, від чого “горить” блок живлення компьютера. А вслід за ним - може так само перегоріти носій інформації.

Ліхтарик, акумуляторні батарейки з зарядником, світлодіодна стрічка.

Ці речі ще довго будуть у списку першої необхідності. Тому краще мати їх кілька про запас. У випадку, якщо ліхтарик чи стрічка перегорять - ви просто візьмете інший.

Акамуляторні батарейки виглядають точнісінько як звичні AA чи AAA. Проте їх можна перезаряджати у відповідному пристрої. Купивши такі акамулятори - ви суттєво зекономите на батарейках. Та ще й збережете природу.

Краще купувати акамуляторні батарейки одразу з зарядником того ж виробника. Пристрій виглядає, як коробочка зі шнуром та штекером, куди можна вставити батарейки на перезарядку.

Інші покупки

Якщо говорити про комфорт, то є безліч інших речей, які допоможуть створити його за відсутності світла.

Наприклад, їжа швидкого приготування. Так, вона не несе надмірної користі для нашого організму. Проте, завжди корисно мати під рукою щось, що не прийдеться чистити чи нарізати при свічці. Зробіть запас каш, консерв, вермішелі швидкого приготування на випадок, коли не буде ні світла, ні сил.

Те ж саме стосується корму, якщо у вас є домашні тварини. Завжди краще мати зайвий мішечок корму та бляшанку смаколиків для заспокоєння тварини. Аніж шукати, де їх купити по неосвітленому місту.

Також не забуваємо про свічки. Навіть якщо вас майже не відключають - тримайте про запас кілька найпростіших свічок тривалого горіння. Вони стануть в пригоді у разі чергового обстрілу чи аварійного відключення.

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com