СТАТТІ

На які характеристики смартфона можна розраховувати, маючи бюджет 10000 гривень

Купити хороший смартфон за невеликі гроші після початку війни стало значно важче. Крім того, що бойові дії сильно вдарили по логістиці та вплинули на поставки нових товарів з-за кордону, ще й ціни в магазинах піднялися мінімум на 1500-2000 гривень. Цілком можливо, що їх зростання, як наслідок війни, продовжиться і далі.

Зараз, в принципі, ще можна придбати цілком непоганий смартфон вартістю до 10000 гривень. Звичайно, це буде не топова модель, але її характеристики цілком зможуть задовольнити середньостатистичного користувача. Якщо ваші вимоги не великі, то його можливостей вам буде достатньо ще пару років. В цьому ціновому сегменті ви знайдете смартфони від Xiaomi, Poco, Samsung, Vivo, Motorola, Oppo, Huawei та ін.

Характеристики дисплея

Вам доступні моделі з матрицями TFT, LCD, IPS, AMOLED, Super AMOLED тощо. Найкращим рішенням буде з усіх наявних варіантів вибрати смартфон з екраном AMOLED або Super AMOLED. В них найкращі кольори, вища чіткість, контрастність і максимальна яскравість, краща енергоефективність. Якщо вам сподобалася модель з IPS-матрицею, її також можна купувати — такі екрани встановлюються на багато хороших смартфонів.

Діагональ екрану може досягати 6.7 дюймів і більше, пікова яскравість — більше 1000 ніт, роздільна здатність — 2400х1080 пікселів, частота оновлення зображення — 120 Гц.

Процесор, оперативна і внутрішня пам’ять

На смартфони такої вартості встановлюються 8-ядерні процесори Mediatek і Qualcomm Snapdragon. Компанія Samsung також використовує чіпи власного виробництва Exynos. Різні моделі відрізняються за потужністю та продуктивністю. Але серед них є такі, що без проблем справляються с більшістю сучасних динамічних ігор та досить важкими додатками. Звичайно, якоїсь дуже серйозної продуктивності чекати не потрібно, але для середньостатистичного користувача її достатньо.

Варіанти оперативної пам’яті є різні — аж до 8 Гб. А це рівень далеко не бюджетних смартфонів. Обсяг постійної пам’яті досягає 256 Гб.

Характеристики камер

В основному модулі може бути від двох до чотирьох об’єктивів. Роздільна здатність досягає 108 Мп. Знову ж таки, навіть з таким показником не варто розраховувати, що гаджет зніматиме бездоганні фото та відео. Але в повсякденному використанні більшого не потрібно. З такою камерою ви і найкращі моменти життя зможете зафіксувати, і в соцмережі буде, що закинути.

Роздільна здатність фронтальної камери рідко буває меншою 16 Мп. Тому купити смартфон за таку ціну для непоганих селфі також можна.

Не можна не згадати і про матеріал корпусу, адже він може бути виконаний з пластику, полікарбонату і скла. Смартфон зі скляною задньою панеллю може виглядати навіть краще, ніж деякі більш дорогі моделі. Підібрати такий можна в Алло, де представлені різні варіанти.

Загалом, можна зробити висновок, що в категорії до 10000 гривень можна знайти дуже достойний гаджет з характеристиками, які притаманні дорогим моделям. А якщо перед покупкою правильно визначити свої потреби та підібрати під них характеристики, то більшого ви й не захочете.

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com