СТАТТІ

Найпопулярніші суші: види та склад

Прийшовши до нас з японської кухні, суші та роли підкорили наші серця. Неймовірний баланс смаків, свіжі морепродукти, пікантність васабі, особливий смак соєвого соусу — замовити суші у Львові завжди є гарною ідеєю. А про те, які роли — найпопулярніші, поговоримо в нашій статті.

Які суші замовляють найчастіше?

Справжніми фаворитами українців стали:

  1. Філадельфія (Philadelphia Roll) — один з найпопулярніших ролів, який містить вершковий сир “Філадельфія”, лосось і огірок. Іноді додатково використовуються авокадо та ікра. Зараз сушисти готують дуже різноманітні види Філадельфії, і часто експериментують з класичним рецептом. 
  2. Каліфорнія (California Roll) — рол, що складається з крабового м'яса авокадо та огірка. Зовні він зазвичай обгорнутий рисом та обсипаний ікрою летючої риби (тобіко) або кунжутом.
  3. Макі (Maki) — традиційний вид суші, де риба або овочі загортаються у рис і водорості норі, а потім нарізаються на невеликі шматочки. Є багато різновидів макі, в тому числі тека макі (з тунцем) та кюрі макі (з огірком).
  4. Дракон (Dragon Roll) — фантазійний рол, який зазвичай складається з вугра, авокадо та огірка. 
  5. Запечені роли — це різновид суші, які запікаються або обсмажуються перед подачею. Вони можуть містити різні інгредієнти, такі як лосось, креветки або морепродукти, змішані з соусами, що додають кремовість і багатство смаку.

Кожен ресторан або доставка суші прагнуть експериментувати з рецептами ролів, пропонувати неймовірні смакові поєднання та тішити гостей чимось новеньким. Наприклад, в Monosushi у Львові на вас чекає 6 різних видів ролів Філадельфія, роли Каліфорнія з різними складниками, а також фірмові роли від сушистів закладу. Ви можете експериментувати зі смаками та щоразу куштувати щось нове. 

Секрети смаку суші

Найважливіше для апетитних ролів — це свіжі, добірні інгредієнти високої якості. Суші готують зі спеціального рису, риби, морепродуктів, водоростей норі, овочів. Кожен складних проходить суворий контроль, перш ніж стати компонентом страви. Використання японського рису для суші, який має бути правильно приготовленим — злегка липким, але не розвареним — є обов’язковим. Його заправляють сумішшю з рисового оцту, цукру та солі, що додає характерного смаку. Водорості норі, своєю чергою, повинні бути високої якості, хрусткими та мати насичений смак. Вони додають суші характерного аромату. Доповнення суші соєвим соусом та васабі підкреслює смак суші. Соєвий соус має бути не надто солоним, а васабі – не занадто гострим.

Ось і все, що треба знати про суші. Бажаємо смачного!

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com