СТАТТІ

Наскільки є корисним авокадо? Улюблений Суперфуд від селебріті

А як часто ви споживаєте авокадо? Після того як дізнаєтесь про всю користь від цього продукту, то їсти його ви точно захочете більше. А якщо не знаєте, з чим воно краще смакує, то можна спробувати легендарний салат з авокадо та куркою від бренду tomatina. В них є чудова послуга - доставка салатів у Львові. Тому кожен раз, коли вам захочеться корисного і смачненького, ви будете знати де це замовити.

Чому авокадо таке корисне?

В авокадо дуже багато поживних речовин, вітамінів та мікроелементів. Цей продукт має високу поживність, за що він потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Що саме корисного міститься в складі авокадо?

  1. кислоти фолієва та пантотенова;
  2. вітаміни А, В1, В6, РР, К, С, D, Е;
  3. певна кількість натрію, фосфору, калію, марганцю, селену, цинку, фтору, міді;
  4. корисні білки та жири.


І це лише частина корисних речей, що знаходяться в цьому продукті. Для того щоб отримати максимальну користь, варто споживати авокадо в сирому вигляді в якості салатів.

Які корисні властивості має авокадо? Та при яких недугах цю ягоду потрібно обов’язково вживати?

  • покращує стан при захворюваннях серцево-судинної системи;
  • допомогає при анемії та захворюваннях шлунку;
  • зменшує втому, сонливість та дратівливість;
  • збільшує працездатність та концентрація;
  • покращує гормональний фон;
  • оздоровлює нервову систему;

Олія авокадо має потужні властивості: заспокоєння, детоксикація та зволоження. Таку олію часто використовують для зміцнення росту нігтів та покращення стану ясен. А також цей корисний продукт має сильну імуностимулюючу дію.

Що варто знати про цей особливий продукт? Цікаві факти про авокадо

Цю неповторну ягоду почали вирощувати ще в третьому тисячолітті до нашої ери. Вперше це почали робити індіанці, які населяли південну частину Мексики. Вони називали авокадо "масло лісу" і дуже цінували за корисні якості. В Європу ця грушоподібна ягода була завезена іспанцями.

При цьому, сортів авокадо буває дуже багато, більше чотирьох сотень видів. А найбільш поширений з них це Хасс, який часто можна зустріти в українських супермаркетах. 

Як з'явилась така цікава назва? Американський листоноша з таким прізвищем випадково помітив дерево у себе на дворі. А плоди цього дерева авокадо були дуже смачними. І цей чоловік не полінувався запатентувати цей сорт. Які ще цікаві факти про цю ягоду варто дізнатись?

  1. У Франції створили ліки на основі авокадо, якими лікують склеродермію, артрози та екземи.
  2. Вчені з Університету Пенсильванії довели, що якщо вживати одне авокадо на день, то це допоможе суттєво покращити рівень “поганого” холестерину.
  3. Смак авокадо дуже особливий - це як вершкове масло з зеленню, яке має присмак горіхів.
  4. Науковці дослідженнями продемонстрували, що завдяки фітохімікаліям, які містяться в авокадо, воно допомагає призупинити процес зростання ракових клітин.
  5. Плід авокадо знаходиться в Книзі рекордів Гіннеса завдяки високій поживності. В м’якоті цього смаколика концентрується більше 30% відсотків жирів, які легко засвоюються організмом.

Споживати авокадо регулярно дуже корисно та важливо для здоров’я. А для того щоб це ще й було дуже зручно, можна замовити смачний салат з авокадо та куркою від бренду tomatina.ua. Цю страву ви ніколи не забудете завдяки ідеальній гармонії смаків.

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com