СТАТТІ

Різноманіття петличних мікрофонів - які рішення пропонує сучасний ринок

З моменту своєї появи багато років тому і до сьогоднішнього дня, петличні мікрофони так чи інакше незамінні у багатьох сферах, дотичних до звуку. Це максимально просте й ефективне рішення там, де інші мікрофони використовувати немає можливості, а якість звуку має бути висока. Які варіанти існують на сьогоднішній день в категорії петлиць, розповість фахівець інтернет-магазину Музлайн в короткому огляді для нашої платформи. 

петличні мікрофони

Проста конструкція - геніальна якість 

Мікрофон-петлиця являє собою мініатюрний пристрій, що кріпиться на одяг користувача за допомогою пластикової або металевої кліпси, і під'єднується до записуючого пристрою (рекордера, камери, планшетного комп'ютера і так далі). Серед основних достоїнств його конструкції:

  • невеликий розмір і можливість замаскувати та сховати мікрофон за потреби;
  • висока чутливість. За відкаліброваної направленості він може дуже чисто та якісно передавати звук від джерела;
  • універсальність і надійність, а також замінність, - якщо один такий мікрофон вийшов з ладу, його легко без втрати якості замінити на такий самий;
  • широкий діапазон моделей від найдешевших, що орієнтовані на роботі зі спікерами, та до доволі дорогих для вокалістів;
  • безмежно широкі можливості використання практично в будь-яких умовах - від інтерв'ю на вулиці, до професійного знімального майданчика кіно.

Разом із цим неможливо не згадати вартість більшості петличних мікрофонів - вони доступні практично будь-якому продакшену, а висока надійність гарантує декілька продуктивних років використання без потреби заміни. 

Які варіанти є у користувача

Існує дві основні категорії петличних мікрофонів - дротові та бездротові. Останні замість дротів використовують звичайну радіосистему з передавачем та приймачем, які в свою чергу підключається до мікрофона і до пристрою, що веде запис. Єдиний недолік такої конструкції - нагальна постійна потреба в батарейках, які досить швидко розряджаються, особливо за високого навантаження експлуатації. Але у цього рішення є і величезний плюс - повна незалежність користувача у рамках дії радіосистеми та можливість рухатися і переміщатися як треба. Подібні пристрої зазвичай використовують на знімальних майданчиках телебачення та кіно, а також в обслуговуванні масштабних живих івентів - конференцій, концертів і так далі. 

мікрофон петличний

За думкою фахівців інтернет-магазину Muzline, петлиці є чи не найзатребуванішими мікрофонами на вітчизняному ринку, а велика кількість брендів виробників, представлених в асортименті, і широкий діапазон вартості, дозволяють задовольнити найвибагливіші запити та знайти оптимальні варіанти для будь-якої найскладнішої задачі. 

 
ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com