СТАТТІ

Ручна поклажа: особливості та загальні вимоги

Поняття ручної поклажі передбачає невелику кількість багажу та особистих речей, які можна проносити в руках до салону літака. Багато хто, відправляючись у нетривалу подорож, обмежується тільки таким форматом, відмовляючись від великих валіз. Таким чином вони уникають проблем із реєстрацією, здачею багажу та його отриманням. Разом із тим потрібно дотримуватися певних правил. Зазвичай користувачами вибирається спеціальна валіза ручна поклажа при цьому обмежується її розмірами та певною вагою.

Детально про параметри валізи

Найчастіше дозволена маса та розмір багажу встановлюються конкретною авіакомпанією. Загалом ці параметри можуть відрізнятися, але зовсім у невеликих показниках. Самі норми дають можливість оптимізувати об’єм багажу, який бере в дорогу людина. Стосовно розмірів, то вони мають бути в межах наступного:

  • довжина валізи – 55 см;
  • ширина – 40 см;
  • висота – 20 см.

Важливо те, що сума цих чисел має не перевищувати 115 см. Саме такий формат зручно поміщається під пасажирське крісло або на багажній полиці зверху у салоні.

Що стосується ваги, загальна маса ручної поклажі має складати приблизно від 5 до 10 кг. Потрібно бути готовим до того, що під час перевірки в аеропорті валізу будуть зважувати, міряти розміри, пропускаючи її через спеціальну рамку. Якщо вона не пройде цю рамку, тоді її доведеться здавати в багаж. За наявності зайвої ваги потрібно буде сплатити певну суму за різницю.

Як підготувати ручну поклажу вдома завчасно

Ці заходи дозволять уникнути непередбачуваних наслідків та неприємних сюрпризів в аеропорті. Щоб добре підготуватися до подорожі, потрібно звернути увагу на такі моменти:

  • обов’язково ознайомитися завчасно з вимогами авіакомпанії – повний перелік можна знайти на її сайті;
  • придбати спеціальну валізу для ручної поклажі від якісного виробника – наприклад, Samsonite: бажано вибирати модель з легкої та міцної тканини, яка буде важити небагато;
  • неодмінно ще раз виміряти та зважити сумку перед укладанням речей.

В окремих випадках деякі відхилення від норми можна певним чином поправити. До прикладу, одягнути в дорогу найбільш вагомі речі – товстий светр, джинси, черевики. Невеликі за розміром, але тяжкі предмети можна розташувати по кишенях. Речі, які дозволено проносити без зважування, краще взяти до рук – ноутбук, планшет, книжки. При цьому важливо завчасно поцікавитися, які саме речі входять до списку дозволених в авіакомпанії.

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com