СТАТТІ

Секрети приготування суші

Суші — це не просто страва, це мистецтво. Ці апетитні кульки рису зі свіжим рибними філе та овочами завойовують серця гурманів по всьому світу. Приготування суші з дотриманням усіх стандартів — це складне ремесло, на якому чудово знаються японські шеф-кухарі. Проте ми маємо хороші новини для вас: суші у Львові теж бувають смачними! У яких ресторанах їх варто замовляти, а також які секрети смаку ідеальних ролів — далі в нашій статті. 

Основні інгредієнти суші

Перш ніж переходити до рецептів та приготування, давайте трохи ознайомимося з історією суші. “Предки” сучасних суші з'явилися в Стародавній Японії, як спосіб консервації риби. У той час рибу замішували з рисом, щоб вона довше лишалась придатною до споживання. Але з часом методи приготування суші змінилися, та сьогодні ми маємо безліч різних видів ролів, від традиційних до сучасних і авторських. Основні інгредієнти для багатьох варіацій страви залишаються незмінними.

 

Рис — це основний та найважливіший компонент. Використовуються спеціальні японські сорти (фушигон, гіншарі, урутімаї, нішаки). Перед приготуванням важливо добре промити рис, щоб знизити вміст крохмалю. 

 

Другий за важливістю компонент — це норі. Водорості, які використовуються для неповторного смаку. Якщо ж говорити про начинку, то найчастіше, це — морепродукти або свіжа риба. Традиційно використовується лосось, тунець або окунь, але шефи можуть експериментувати з іншими сортами риби. Підкреслити смак суші допомагають овочі (огірок, авокадо) та інші компоненти — наприклад, вершковий сир. А пікантності та гостроти страві додають соєвий соус, імбир, васабі. 

 

Чи можна приготувати суші самостійно? Так, але це потребує певної майстерності та вмінь. Якщо маєте під рукою необхідні продукти та достатньо вільного часу — можете спробувати. Не засмучуйтеся, якщо кулінарний експеримент не буде вдалим з першого разу: це цілком нормально. “Набивши руку”, з часом зможете самостійно готувати роли для ваших гостей.

Де замовити суші у Львові?

Все залежить від того, яким саме ролам ви надаєте перевагу. Великий вибір суші — традиційних та авторських — чекає на вас в ресторані NOA. Тут є всі класичні види ролів, а також цікаві та дуже смачні варіації. Також у ресторані подають ВОК, рамени та багато іншого. 

 

Окрім цього, замовити суші можна тут:

 

  • Sushi Master.
  • Sushi Go.
  • MORERYBY.

 

Більшість львівських закладів пропонують швидку доставку у будь-який куточок міста та мінімальне замовлення 250-300 гривень. Скориставшись акціями від ресторанів, вдається замовити суші доволі вигідно, не переплачуючи зайвого. Тому обирайте та насолоджуйтеся смачними стравами. 

 

 

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com