СТАТТІ

Що таке бруклінська піца?

Хрустке тісто, авторські начинки, крафтові соуси — настав час спробувати справжню бруклінську піцу! Вона така ж смачна, як і звична італійська. Але разом із тим — особлива, смілива, яскрава. Бруклінська піца у Львові з'явилася зовсім нещодавно, але вже встигла підкорити серця гурманів. Вона поєднує в собі найкращі кулінарні традиції затишних ресторанів Нью-Йорка, авторське бачення шефів та добірні компоненти. Про те, що особливого в цій страві, поговоримо просто зараз. 

Особливості бруклінської піци

М'яке, повітряне тісто з високими “бульбашковими” бортиками — це візитівка бруклінської піци. Секрет тут — не лише в добірних інгредієнтах. А й в спеціальному обладнанні. Щоб приготувати тісто для бруклінської піци, використовується спеціальне обладнання — дворукий тістоміс. Він забезпечує рівень гідратації тіста до 65%, дарує повітряну текстуру.

 

Після цього тісто проходить процес холодної ферментації. На піцу додаються різноманітні начинки: салямі, бурата, прошуто. А потім страву запікають в дров'яній печі на високій температурі.

 

Бруклінська піца — це: 

  • Крафтові начинки. Для створення страви використовують лише якісні продукти. Часто — вирощені та приготовані власноруч. 
  • Мікс кулінарних традицій. Поєднання кулінарних традицій нью-йорських ресторанів з авторським баченням шеф-кухарів. Результат — це смачна та ситна страва, перед якою не можуть встояти навіть найбільш вибагливі гурмани.
  • Випікання в дров'яній печі. Саме дров'яна піч — той секрет смаку піци, без якого нічого б не вдалося. Завдяки випіканню на високій температурі, піца отримує хрустку скоринку та особливий аромат. А всі компоненти зберігають смак та користь.

 

Тому якщо ви любите піцу, але трохи втомилися від класичної італійської, бруклінська — саме те, що варто спробувати. Головне завдання — це вибрати ресторан, в якому цю страву готують справді смачно. У будень чи свято, влаштуйте собі перерву та насолодіться улюбленою стравою. Не чекайте особливої нагоди, щоб спробувати бруклінську піцу! 

Де у Львові можна скуштувати бруклінську піцу?

Справжню бруклінську піцу готують в ресторані Emily. У меню закладу є понад 10 різновидів улюбленої страви, тож ви та ваші друзі точно знайдете щось до смаку. Також ресторан пропонує великий вибір пасти, салатів, перших страв та десертів з доставкою. Замовляйте страви, які вам до душі, та насолоджуйтеся ними. 

 

Тому якщо ви бажаєте скуштувати бруклінську піцу, настав саме час. Зробіть свій обід, вечерю чи вечірку з друзями незабутніми! 

 

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com