СТАТТІ

Суші у Львові: види та особливості

 

Популярність страв японської кухні цілком зрозуміла. Незвичайні поєднання інгредієнтів, свіжі морепродукти та пікантні соуси — встояти перед такою смакотою просто неможливо. Справжній фаворит — це суші. Вони стали вибором багатьох гурманів — тих, хто любить експериментувати зі смаками, пробувати нові та нестандартні страви. Тож сьогодні ми поговоримо про те, які види ролів можна замовити у нашому місті. Та розглянемо, де шукати суші-акції у Львові. Почнімо!

Популярні різновиди суші

Суші — це японська національна страва, яка у класичному форматі складається з рису, сирої риби або морепродуктів та водоростей норі. Спочатку суші були винайдені, як спосіб збереження свіжості риби. А варіація цієї страви, схожа на сучасну, з'явилася вже в 17 столітті. Пізніше суші “перекочували” до США, а потім завоювали Європу. Зараз чи не в кожній країні світу готують та подають цю страву. А справжні гурмани можуть насолоджуватися нею хоч щодня. 

 

Основними видами суші є:

 

  • Макі — це роли, виготовлені із норі, рису та інших інгредієнтів. Можуть готуватися з рибою, морепродуктами, овочами, яйцем  — кількість варіантів майже необмежена. 
  • Гункан — роли з рису, всередину якого кладуть сирі рибу, морепродукти, ікру або овочі.
  • Нігірі — класична форма суші, яка складається з рису, поверх якого викладають сиру рибу або морепродукти. У європейських варіаціях нігірі сирі морепродукти та риба часто замінюються слабосоленими.

 

Традиційно, всі суші подають із соєвим соусом, васабі та імбирем. Такі додатки допомагають підкреслити смак страви, зробити його більш виразним та пікантним.

 

Власне рецептів приготування суші існує величезна кількість. Ви можете поласувати звичними “Філадельфією” та “Каліфорнією”, замовити вегетаріанські роли тощо. Шеф-кухарі львівських закладів використовують не лише традиційні рецепти, а й створюють свої власні — смачні та неповторні. 

Акції на доставку суші у Львові: де шукати?

Якщо ви бажаєте ласувати улюбленою стравою, не переплачуючи зайвого, хороший вибір — акції та спеціальні пропозиції від закладів. Наприклад, Pronto Pizza пропонує постійну знижку на самовивіз, -5% на меню для учасників “Пронто Клубу” та дарує рол у подарунок, якщо кур'єр запізниться. 

 

Також популярними суші-акціями у Львові є “третій рол в подарунок”, знижки до дня народження, акційні “Роли тижня”. Щоб бути в курсі всіх акцій, рекомендуємо підписатися на соцмережі улюблених закладів. Адже саме там спеціальні пропозиції публікують найшвидше та найчастіше. 

 

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com