СТАТТІ

Вплив сучасних технологій на сьогоденне життя

Технології міцно закріпилися в житті сучасної людини. Та далеко не кожен однозначно до них відноситься. Деякі змирилися що смартфони отримали повний доступ до особистої інформації. Інші ж категорично не бажають віддавати своє життя онлайн-сервісам, виборюючи право цифрової приватності.

Втручання технологій в життя: перебільшення чи реальна проблема

Техніка навколо нас – звична реальність. Немає такої людини, яка б сьогодні не змушена б була користуватися нею. Без технологій вже давно неможливе нормальне існування. Наприклад, запис до лікаря робиться через спеціальний застосунок, а розваги казино відбуваються не в реальному ігровому клубі, а віртуальному залі типу https://holdgroup24.com/ чи інших. Комп’ютер радикально замінив звичний спосіб взаємодії один з одним. Покращуючи існування людини, він все ж має деякий негативний вплив на суспільство.

Людина, що вийшла з дому, забувши смартфон, відчуває себе неповноцінною. Це не дивно, адже велика кількість маніпуляцій виконуються за допомогою мобільного гаджета. Сучасні моделі інколи в рази продуктивніше «топових» стаціонарних комп’ютерів 10-15-річної давності.

Цікаво, що ще 15 років назад, від’їжджаючи у відпустку, людина дійсно відпочивала. Сьогодні ж вона завжди знаходиться на зв’язку, тому нерідко вимушена переписуватися/зідзвонюватися з колегами по робочим справам. Максимально цей момент проявився з приходом коронавірусу. Тоді цифрові технології повністю заполонили життя особистості, що передувала на самоізоляції.

Чи довіряти IT-компаніям, що мають доступ до персональних даних

По суті, ми змушені довіряти IT-компаніям. Є гіганти-монополісти, послугами яких користуються всі:

  • Операційні системи;
  • банки.

Їх фахівці точно знають місцеперебування людини чи перелік виконуваних фінансових транзакцій.

Смартфони також досить надійна техніка. Майже нікому і ніколи не доводилося стикатися з витоком інформації катастрофічного масштабу. Однак, мудра людина намагається мінімізувати ризики, наприклад, не встановлює застосунки банків. Сучасні злодії можуть дуже легко перехопити логіни та паролі, використовуючи передову техніку, і отримавши доступ до пристрою віддалено забрати всі кошти.

Google, котрий присутній майже у всіх мобільних гаджетах, здатен записувати переміщення власника техніки. На перший погляд у цьому немає нічого страшного, але все ж краще забороняти системі доступ до геолокації.

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com