СТАТТІ

Вибираємо тепловий насос для дому

Взимку для зручної температури в приміщенні власники приватних будинків опалюють житла. Влітку також слід подбати про мікроклімат – перебувати в прохолодному приміщенні набагато приємніше, ніж у задушливому та спекотному. Тепловий насос https://aquapolis.ua/teplovye-nasosy-dlja-doma.html – це сучасне рішення для створення оптимальної температури в житлі цілий рік. Порівняємо його з іншими системами опалення.

VS7t2dPhSvHuWA-XkRY7qnKnx9Wo8CiJL2feCG-nWhziIQ57JPfl9hLK99Wn04NsV0FgvXUbia3fALtEBkRaIaDmHi9HrO0Vlr7bDuA1dN5PfiPV62CF-SvbAZVvmP8ZwslweUTNcs7ohMKDLGyt8-U

Переваги теплового насоса перед іншими системами опалення

Існує кілька варіантів обігріву житла:

  • Централізоване теплопостачання. Це класичний та найпростіший варіант опалення будинку, але він має недоліки. Вибираючи використання централізованого теплопостачання, приготуйтеся до того, що взимку у вашій оселі можуть бути перебої з опаленням, а влітку не буде гарячої води.
  • Електричний котел. При постійно зростальних тарифах на електроенергію використання електричного котла – дорогий спосіб опалення будинку.
  • Газовий котел. Це найпоширеніший варіант опалення житлового приміщення через нижчу вартість тарифів на газ, ніж на електрику.
  • Тепловий насос. Це інноваційний варіант опалення будинку. Тепловий насос у чотири рази ефективніший за електрокотел та вдвічі ефективніший за газовий котел. Пристрій нагріває повітря у приміщенні та забезпечує подачу гарячої води. Ще одна перевага теплового насоса – його можна використати влітку для охолодження повітря. Таким чином, ви додатково економите на покупці кондиціонера.

Вартість теплового насоса вища за традиційні обігрівачі, але витрати окупаються в перші кілька років. Як порівнювати установку газового обладнання та теплового насоса, початкові витрати у теплового насоса часто навіть нижчі, ніж у газового обладнання, оскільки немає потреби проводити та оформлювати газ на ділянці.

Принцип роботи теплового насоса

Головна відмінність теплового насоса від альтернативних систем опалення – принцип роботи. Тепловий насос не виробляє теплову енергію, а бере її з безплатного джерела – повітря. Тому насос має високу ефективність при низьких енерговитратах.

Як працює тепловий насос?

Повітря з вулиці за допомогою лопатей вентилятора потрапляє у зовнішній блок теплового насоса, де знаходиться теплообмінник. Там повітря віддає свою теплову енергію холодоагенту. У мінусову погоду це можливо завдяки властивостям холодоагенту, який здатний кипіти за температури навколишнього середовища -35℃. Холодоагент нагрівається, перетворюється на пару та переходить у внутрішній блок. У внутрішньому блоці тепло від холодоагенту передається воді та повітрю. Таким чином нагрівається приміщення та вода у системі водопостачання.

Деякі моделі теплових насосів можуть працювати як кондиціонер та охолоджувати повітря чи воду. 

Конструкція теплових насосів

  • Моноблок
  • Спліт-система

Моноблок є конструкцією, яка кріпиться зовні будівлі. Спліт-система складається з двох блоків. Один з блоків кріпиться зовні будівлі, інший – всередині опалювального приміщення. У цьому випадку теплообмінник, який віддає тепло в опалювальну систему будинку, встановлюється у внутрішньому блоці. Це дає перевагу спліт-системі перед моноблоком. На вулиці теплообмінник у моноблоці може замерзнути та лопнути під тиском води.

Який тепловий насос вибрати?

Віддайте перевагу тепловим насосам Aquaviva. Переваги теплових насосів цього бренду:

  • Конструкція пристроїв – спліт-система.
  • Мають інверторну систему, завдяки якій економічно споживають електроенергію та підтримують потрібну температуру.
  • Їми можна управляти віддалено за допомогою Wi-Fi.
  • Можуть одночасно нагрівати воду та охолоджувати приміщення.

Підбирайте потужність пристрою з огляду на площу приміщення та ступінь утеплення стін будинку. Чим менше утеплена будівля та чим більша її площа, тим потужнішим повинен бути тепловий насос.

Вибирайте теплові насоси перевірених та надійних виробників, які гарантують якість своїх товарів. Встановивши тепловий насос бренду Aquaviva, ви отримаєте найощадливішу систему опалення з усіх наявних.

AZWx_YC0h-NDLS51zzlpgNSVR3oDEVux3-NVHOKb0AFRSNNDaRTWCu2WUSiub5dQL2L3ojW3VS_kTuo5Eix59hc7jE-4VzL1M_lD4woqPlUIU02EcTtbafic0XZasGI0b5svfuyopSN3muZ6Ov8l7RE

 

 

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com