СТАТТІ

Світові змагання з футболу, які заплановані на 2030 рік, проходитимуть на трьох континентах

Минулої середи, 4 жовтня, Радою ФІФА було прийнято рішення про те, у яких країнах світу проходитимуть зустрічі відомих футбольних команд в межах світового Чемпіонату. Варто зазначити, що у цей перелік увійшло шість країн, що розташовані на трьох різних континентах. Це: Марокко, Португалія, Іспанія, Уругвай, Аргентина та Парагвай.

Цьому рішенню передувало кілька місяців невпинної боротьби між конфедераціями щодо визначення місць проведення турніру. До того ж південноамериканська конфедерація не приймала Чемпіонатів з 2014 року. Тож, буде видно, як розгортатимуться події надалі. А, щоб трохи відпочити від повсякденних справ, варто спробувати слоти VIP casino, що доступні цілодобово, без реєстрації та у демо-режимі.

Додатково, відомо, що офіційний план на Чемпіонат Світу з футболу ще не затверджено. Тому, очікується зустріч конгресу ФІФА у 2024 році, у липні, для його остаточного ухвалення. Але, спортивні оглядячі називають цю процедуру звичайною формальністю.

Що з приводу Чемпіонату Світу (ЧС) висвітлює офіційний сайт ФІФА

Згідно з офіційним повідомленням Д. Інфантіно, яке є на сайті ФІФА, перший матч у межах ЧС пройде в Уругваї. Це зумовлено тим, що сто років тому, у 1930-му році, там було проведено першу гру ЧС з футболу. Після цього, естафета перейде до двох інших країн Південної Америки:

  • Аргентини;
  • Парагваю.

Як стверджує керівник Футбольної Асоціації, перший матч пройде на стадіоні Естадіо Стентенаріо у Монтевідео. Це буде гарна нагода відсвяткувати соту річницю ЧС. Далі, інші дві країни проведуть по одній зустрічі у межах змагань 2030 року.

Додатково, Асоціація внесла зміни до процесу подачі заявок на 2030 та 2034 роки. Тепер він передбачає одночасне проведення з членами ФІФА з територій АФК та OFC. А, необхідний мінімум для проведення прийняття заявок був затверджений ще наприкінці червня 2023 року.

Додаткові відомості про ЧС з футболу 2030

За офіційним повідомленням Футбольної Асоціації, вперше за всю історію, ЧС проходитиме у Південній Америці, Європі та Африці. При цьому, був період, коли Україна також прагнула увійти до учасників переможної заявки. Як зазначається у The Athletic, Україна хотіла долучитися до спільної заявки ще у жовтні минулого року. Але, з відомих причин, сьогодні вона серед майбутніх господарів не фігурує.

Відомо також, що команди-представники шести країн, що беруть участь у змаганнях, допущені до ЧС-2030 автоматично. Участь Португалії та Марокко є першою за весь час існування цих змагань. При цьому, є цікава інформація, що у 2026 році участь у світовій першості з футболу приймуть США, Канада та Мексика. Цей тандем стане першим розіграшем, що приймає більш ніж дві країни.

Щодо претендентів зайняти ключові позиції в ЧС 2034, ФІФА планує віддати перевагу країнам Азії та Океанії. В Асоціації вже називають ймовірного головного учасника. Це Саудівська Аравія.

 

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com