СТАТТІ

Як правильно пити коньяк Hennessy та бренді Metaxa

NeuuGwLHLb-vREoc096sP0d9Iq-CgdwxOQacu-6WFDp8H41XukPdzAU-50iQvmQR6QhLvRjBJsrJEs7LxZvXPJT4fmstbj-FdDONJ4O_rQO01WLPL_sU4xjoTUmPP9qLUN6v0b0NCTrabPIheOSJJVo

Міцні спиртні напої здатні скрасити самотній вечір, доповнити романтичну вечерю, створити потрібний настрій на яскравій вечірці чи святкуванні важливої події. До найбільш популярних алкогольних напоїв відносяться коньяк Hennessy та бренді Metaxa, які мають зігріваючий смак з нотками фруктів, квітів, горіхів, деревини, карамелі. А для повного розкриття смакового профілю потрібно знати правила вживання такого вишуканого алкоголю, про які ми розповімо в цій статті.

Базові знання про коньяк Hennessy та бренді Metaxa

Hennessy (Хеннессі) – відомий французький коньяк, який виробляється однойменною компанією у Франції. Для його створення використовується виноградне дистильоване вино, яке потім витримується в дубових бочках різної ємності. Всі види коньяку містять 40% алкоголю, виняток – колекційний Hennessy Ellipse міцністю 43.5%. Смаковий та ароматичний профілі безпосередньо залежать від виду Хеннессі, але в основному у нього насичений смак із пряними нотками. Аромати включають сухі фрукти, ваніль, дубові акценти та натяки на спеції.

Metaxa (Метакса) – один із найміцніших напоїв у Греції, який містить 38-40% алкоголю. Для створення цього бренді поєднуються різні види виноградних спиртів з грецькими винами та травами, після чого напій витримують у дубових бочках мінімум 3 роки. Metaxa має насичений бурштиновий колір з красивим золотистим відтінком, солодкуватий та фруктовий смак, доповнений відтінками трав та спецій, а аромати містять нотки фруктів, винограду, меду.

Як правильно пити коньяк Hennessy

Хеннессі має воістину багатий смаковий букет та неймовірний ароматичний профіль. Попри високу міцність, французький коньяк слід пити маленькими ковтками, відчуваючи приємний смак. До того ж слід утриматися від додавання льоду, бо він може зіпсувати смак, а для охолодження краще використовувати каміння Whiskey Stones, здатне охолодити алкоголь без зміни міцності та аромату. Перебити смак та аромат здатні також цитрусові, тому пити Hennessy з часточкою лимона – не найкращий вибір.

Тепер розберемо, як правильно пити коньяк Хеннессі:

  • спосіб вживання – пийте напій у чистому вигляді маленькими ковтками, насолоджуючись складним смаком та ароматами;
  • спеціальні келихи – використовуйте келихи для коньяку (сніфтери), які мають вузький верх та широке дно;
  • відповідні закуски – Hennessy заведено пити без будь-якої закуски, але якщо все-таки хочеться, тоді вибирайте шоколад, сири, оливки або хамон;
  • найкращі коктейлі – французький коньяк є чудовою основою для коктейлів, включаючи відомі Old Fashioned, Side Car, Ginger, Berry, Fleur-De-Lis.

Хеннессі рекомендують пити до або після їди. У Франції перед вживанням цього алкогольного напою люблять випити чашку натуральної кави. Основні страви краще готувати з нежирного білого м'яса, відмовившись від надто ароматних прянощів. А на десерт слід приготувати чорний шоколад, морозиво, збиті вершки та/або фрукти. помірних широт плюс чашка-інша міцної чорної кави.

Як правильно пити бренді Metaxa

Метакса – високоякісний алкогольний напій, який у жодному разі не можна заливати газованками. Грецький бренді заведено пити в чистому вигляді маленькими ковтками при кімнатній температурі, насолоджуючись збалансованим смаком з нотками персика, абрикоса, свіжоспеченої булочки. А приємний післясмак радує делікатними нотками мигдалю.

Повністю відчути смаковий та ароматичний профіль допоможе дотримання рекомендацій, як правильно пити бренді Метакса:

  • спосіб вживання – грецький напій заведено пити у чистому вигляді, але за бажанням можна додати кубики льоду, які дозволять розкрити солодкуваті та фруктові нотки;
  • підходящі келихи – ідеально підійдуть спеціальні келихи для вина чи коньяку;
  • поєднання з іншими напоями – зменшити міцність Metaxa дозволяє додавання до нього тоніка та цитрусових соків;
  • найкращі коктейлі – грецький бренді використовується в багатьох коктейлях, включаючи Greek Mojito, Metaxa Sour та Alexander.

Бренді Metaxa часто вживають перед їжею як аперитив, оскільки він допомагає стимулювати апетит. Алкогольний напій можна пити й під час їжі, адже він ідеально підходить до м'ясних страв, десертів та сирів. Якщо ж хочете покращити процес травлення, чудово завершити обід або вечерю, тоді використовуйте його як дигестив після їжі.

На закінчення варто сказати, що коньяк Hennessy та бренді Metaxa – два чудові алкоголі, які володіють неповторним смаком та ароматом. Вони здатні розкритися при ретельному й осмисленому вживанні, особливо, якщо пити Хеннессі та Метакса невеликими ковтками при кімнатній температурі. Пам'ятайте про мистецтво сприйняття, насолоджуючись кожною краплею цих вишуканих напоїв.

 
ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com