СТАТТІ

Як вибрати синтезатор для початківців: поради та рекомендації

Перші заняття музикою на клавішних інструментах зручно проводити за допомогою синтезатора. Це зручний компактний та дуже функціональний інструмент, особливо якщо ви виберете інструмент від відомого виробника. Серед них популярні синтезатор Casio, Yamaha та Korg. Такі вироби мають бездоганну якість, а детальніші параметри розглянемо далі.

Види синтезаторів

Види синтезаторів

  • Цифровий;
  • Аналоговий;
  • Цифровий з аналоговим синтезом;
  • Цифровий з віртуальним синтезом.

Для початківця варто вибрати цифровий вид, бо він має простий інтерфейс та зрозуміле керування. З допомогою такого інструменту дуже легко можна пройти навчальну програму та почати створювати свої власні композиції. Крім того, такі моделі легкі, компактні та зручні.

Синтезатор для юних початківців

Якщо дитина проявляє серйозний інтерес до музики та буде навчатись у музичній школі, тоді до вибору інструмента треба підходити відповідально. Підійдуть моделі з напівзваженою чи зваженою клавіатурою з 76-88 повнорозмірними клавішами. Тип клавіатури вибирайте динамічний. Тоді гучність звуку буде залежати від натиску клавіші, що подібно до фортепіано. Врахуйте і вагу інструменту, якщо його доведеться часто переносити. З одного боку підказки та підсвічування корисні для самостійного навчання, але без них дитина краще опанує клавіші, бо їх доведеться швидше запам’ятовувати.

Гра на синтезаторі

Перший синтезатор для дорослих

Загалом вибір синтезатору для дорослих не відрізняються від підбору інструменту для дитини. Проте, для дорослого музиканта купуються моделі з динамічним типом клавіш, зваженого типу. Ви отримаєте повноцінний звук і різноманітний авто-акомпанемент. Так можна досягнути звучання справжнього оркестру чи гурту музикантів. Якщо ви плануєте далі грати на класичному піаніно, то купуйте модель, де стандартна ширина клавіш, аби не привчатись до нового інструменту.

Клавіші та октави

Від кількості клавіш залежить відтворення складних музичних творів, тому 88 клавіш є дуже бажаними. Іноді моделі мають шість октав та 76 клавіш. Також варіанти на п'ять октав із 61 клавішею досить поширені серед новачків. Моделі зі зваженими клавішами будуть реагувати на тиск, регулюючи тон та гучність, тому для правильної техніки купуйте саме такі.

Автоакомпонемент

Рекомендуємо наявність функції автоматичного акомпанементу. Так можна доповнити твір звучанням іншого інструменту. Зазвичай використовуються звуки ударних, духових інструментів чи гітари.

Навчання грі на синтезаторі

Ефекти та тембри

Тембр дозволить імітувати звуки будь-якого іншого інструменту. Найчастіше синтезатори оснащені 100-300 тембрами, тоді як професійні можуть мати 700 і більше. Завдяки ефектам, можна додати насиченості звуку синтезатора. Серед таких реверберація, хорус та еквалайзер.

Система навчання

Вбудована система навчання дуже важлива для новачків. З допомогою інструкцій, підказок та підсвічування клавіш можна швидко опанувати ази гри. Є інструменти, що підтримують мобільні додатки для навчання, мають функції догравання, вимкнення мелодії, поділ клавіатури та метроном.

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com