СТАТТІ

Як вибрати смартфон для дитини

Рано чи пізно перед батьками постає питання забезпечення зв’язку з малечею. Обираючи смартфон дитині, подумайте, як ви хочете, щоб вона його використовувала. Одним потрібна автономна модель для зв’язку, яка не постраждає від перебування на дні шкільного рюкзака. Інші хочуть пристойну камеру, швидкий інтернет та різноманітні застосунки. Пропонуємо список важливих вимог, яким мусить відповідати дитячий смартфон.

Як вибрати смартфон для дитини

Що враховувати при виборі телефону малечі

З-поміж багатьох технічних характеристик смартфони для дитини мусять відповідати таким критеріям:

  1. Розмір ― модель має бути не громіздкою, поміщатися в долоні. Надто довга діагональ виглядає привабливо, проте для дитини вона непрактична. Гаджет, який здатен поміститися в кишені, з більшою ймовірністю буде поруч із тінейджером замість того, щоб лежати на дні рюкзака.
  2. Ціна ― не варто обирати дорогі пристрої. Як би ви не намагалися привчити дитину до дбайливого ставлення, вона однаково буде гратися, бігати, відволікатися, а отже, смартфони у Львові будуть губити, кидати, ламати. Ціна не має змушувати переживати перед купівлею нової моделі замість розбитої. У дешевих гаджетах достатньо функцій для дитячих потреб.
  3. Довговічність ― звертайте увагу на якість матеріалів, обов’язково придбайте захисне скло та чохол. Навіть якщо дитина дбайливо ставиться до власних речей, нещасні випадки трапляються з кожним.
  4. Безпека ― важливо обмежувати контент, який не призначений для підлітків. Для цього мусить бути можливість встановити програми батьківського контролю. Також варто подбати про обмеження доступу сторонніх осіб до смартфона через датчик відбитка пальця. На відміну від коду, його ніхто не зможе підглянути. Також встановіть застосунок для відстеження місця розташування.

До початку використання обговоріть правила безпеки віртуального спілкування. Рекомендується встановити обмеження на час користування телефоном.

Який смартфон купити дитині

Залежно від вікової категорії потреби хлопців та дівчат змінюються, отже, і гаджети вибирайте відповідні:

  1. До 8 років найкраще підходять смартгодинники. Вони дають змогу підтримувати зв’язок із десятьма довіреними контактами, обладнані кнопкою SOS, будильником, месенджером.
  2. До 13 років обирайте Samsung Galaxy A32, iPhone SE, Sony Xperia X Compact, які забезпечують якісний зв’язок та оптимальний набір функцій.
  3. До 17 років купуйте дорожчі та потужніші телефони. iPhone 13 mini, Google Pixel 5a, Samsung Galaxy S9, інші моделі відповідають таким вимогам.

Смартфон корисний, потужний, відчиняє двері перед багатьма можливостями. Він дає змогу бути на зв’язку. Літо ― чудова пора, щоб купити його дитині на сайті Алло у Львові, адже до початку навчання в неї буде багато часу, щоб призвичаїтися до гаджету. Скористайтеся запропонованими порадами та зробіть чудовий подарунок на честь початку канікул.

ПИШІТЬ НАМ
Telegram: https://t.me/lvivport
Пошта: info@lvivport.com